Kiełbasa zawiera 97% mięsa mięśniowego kaczki o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki.
Mięso z kaczki charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Znajdziemy w nim także sporo witamin z grupy B, witaminę A, a także potas, fosfor, żelazo i magnez.
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, jest lekkostrawna i ma neutralny smak, bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo). Jest także źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego.
- monobiałkowa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych
Skład: 97% mięsa mięśniowego kaczki, 3% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 60,1%, białko surowe 12,8%, tłuszcz surowy 12,3%, popiół surowy 5,4%, włókno surowe 3,7%
Uwaga! Produkt może występować w różnych szatach graficznych.
- Smak
- Kaczka
- Rodzaje przysmaków
- Inne