Kiełbasa zawiera 99,5% mięsa mięśniowego królika o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki.
Mięso z królika jest bogate w aminokwasy, składniki mineralne oraz witaminy, szczególnie te z grupy B. Jest lekkostrawne, delikatne i soczyste.
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, jest lekkostrawna i ma neutralny smak, bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo). Jest także źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego.
- monobiałkowa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych
Skład: 99,5% mięsa mięśniowego królika, 0,5% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 57,5%, białko surowe 31,0%, tłuszcz surowy 9,2%, popiół surowy 1,0%, włókno surowe <0,5%
Uwaga! Produkt może występować w różnych szatach graficznych.
- Smak
- Królik
- Rodzaje przysmaków
- Inne