Kiełbasa zawiera 97% mięsa mięśniowego jagnięciny o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki.
Jagnięcina jest bogatym źródłem cennych substancji odżywczych. Mięso jagnięce zawiera dużą ilość białka, witamin, minerałów oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, jest lekkostrawna i ma neutralny smak, bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo). Jest także źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego.
- monobiałkowa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych
Skład: 97% mięso mięśniowe jagnięciny, 3% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 46,7%, białko surowe 17,30%, tłuszcz surowy 29,2%, popiół surowy 1,9%, włókno surowe 3,3%
Uwaga! Produkt może występować w różnych szatach graficznych.
- Smak
- Jagnięcina
- Rodzaje przysmaków
- Inne