Kiełbasa zawiera 97% mięsa mięśniowego wołowiny o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki.
Wołowina zawiera więcej przyswajalnego żelaza w porównaniu do mięsa innych gatunków zwierząt rzeźnych. Ponadto jest źródłem witaminy A, E oraz D.
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, jest lekkostrawna i ma neutralny smak, bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo). Jest także źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego.
- monobiałkowa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych
Skład: 97% mięso mięśniowe z wołowiny, 3% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 42,7%, białko surowe 32,5%, tłuszcz surowy 12,7%, popiół surowy 2,8%, włókno surowe <0,5%
Uwaga! Produkt może występować w różnych szatach graficznych.
- Smak
- Wołowina
- Rodzaje przysmaków
- Inne