Kiełbasa zawiera 97% mięsa mięśniowego indyka o jakości human grade. Ma zwartą konsystencję, aby ułatwić jej krojenie na małe kawałki.
Indyk to chude mięso bogate w białko. Jest źródłem witamin, zwłaszcza tych z grupy B, a także składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, cynk, selen, miedź czy potas.
Tapioka to kasza, która powstaje po zmieleniu bulw tropikalnego manioku. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, jest lekkostrawna i ma neutralny smak, bogata w witaminy, w tym B6 oraz minerały (magnez, fosfor, potas, sód, cynk, żelazo). Jest także źródłem skrobi opornej stanowiącej pożywienie dla dobroczynnych bakterii układu pokarmowego.
- monobiałkowa
- bez sztucznych witamin, barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, spoiw czy mączek zwierzęcych.
- nie zawiera: zbóż, glutenu, laktozy, cukru
- mięso pochodzi ze zrównoważonych hodowli, bez antybiotyków i stosowania pasz przemysłowych
Skład: 97% mięso mięśniowe indyka, 3% tapioka
Składniki analityczne: wilgotność 57,46%, białko surowe 31%, tłuszcz surowy 9,2%, popiół surowy 1%, włókno surowe 1,1%
Uwaga! Produkt może występować w różnych szatach graficznych.
- Smak
- Indyk
- Rodzaje przysmaków
- Inne